سرعت سایت بدون دانش فنی
10 ابزار تست سرعت سایت آموزش استفاده + لینک ابزار منتوریکس
اکثر کاربران در چنین شرایطی قید بازدید از آن سایت را زده و سراغ سایتی مشابه میروند. Sematext Synthetics همراه با یک نسخه آزمایشی 14 روزه ارائه می شود. طرح ها از 29 دلار در ماه شروع می شوند و 40 مانیتور HTTP و 5 مرورگر را همراه با حفظ 30 روزه داده ها ارائه می دهند. البته همه این ها می توانند مطابق با نیاز های شما سفارشی شوند، اما این تمام ماجرا نیست. شما می توانید طرح Pay-as-you-go یا پرداخت به میزان مصرف را انتخاب کنید. این طرح به شما امکان می دهد تا مانیتور های جداگانه ای را با قیمت 2 دلار در ماه راه اندازی کنید.
بعضی وبمستران از این ابزار به عنوان ابزار تست سرعت سرچ کنسول یاد میکنند. ببینید، این ابزار صرفا به شما میگوید که هر صفحه از سایت شما، در فاکتورهای Core Web Vitals مثل LCP و... اما در مورد اینکه ضعف هر صفحه چیست و چرا اینقدر سرعتش مشکل دارد اطلاعات خاصی نمیدهد. با توجه به اینکه هر از گاهی هر کدام از این ابزارها به دلخواه خودشان ما ایرانیان را محدود میکنند، در ادامه صرفا به سراغ آندسته از ابزارهای تست سرعت سایت میرویم که به درد کاربران ایرانی بخورد. سرعت لود صفحات وبسایت یکی از معیارهای مهم در رتبهبندی و سئو توسط موتورهای جستجو است. اگر شما هم وب سایت دارید، به احتمال زیاد با مشکل کند شدن سرعت آن مواجه شدهاید.
ماموریت ما در داناپ برقراری عدالت آموزشی در کشور و کمک به جوانان برای اشتغال بیشتر بوده است. داناپ از سال 1396 تا به امروز سهم بزرگی در حوزه آموزش در کشور داشته و رضایت دانشجویان را از ابتدا ملاک کار خود قرار داده است. همانطوری که در تصویر فوق مشاهده می کنید المان های Performance ، Structure ، LCP، TBT و CLS همگی با رنگ های مختلف سبز، قرمز و قهوه ای برای شما نمایش داده خواهد شد که رنگ قرمز نشانگر وخامت اوضاع می باشد. شما میتوانید این افزونه Extention گوگل را مثل سایر افزونهها روی مرورگر خود نصب و راهاندازی کنید. برای استفاده از این ابزار و دسترسی به گزارشات آن باید از بخش Google DevTools آن را اجرا کنید.
نحوه محاسبه این شاخص کمی پیچیده است، اما در کل فقط این نکته را در نظر بگیرید که تغییرات در صفحه بعد از بارگذاری کامل باید حداقل باشد. بعضی وبسایتها عمداً این کار را میکنند تا کاربر روی تبلیغات یا لینکهای خرید کلیک کند. به مدت زمانی گفته میشود که کاربر اولین تعامل را با سایت داشته باشد. اولین تعامل میتواند کلیک کردن روی لینک، لمس یک دکمه یا هر عملی باشد که مرورگر وادار به واکنش شود. اولویت آخر هم با تستهایی است که توسط رایانه و اتصال اینترنت خودتان انجام میشود.
با توجه به اهمیت این موضوع، مدیران باید از ابزارهای تست سرعت سایت رایگان برای سنجش میزان زمان لازم برای لود شدن و بارگذاری صفحات سایت خود استفاده کنند. جی تی متریکس بین ایرانی ها معروف ترین ابزار تست سرعت لود شدن سایت هاست. در نهایت یک ابزار تست سرعت لود شدن سایت تعداد درخواست هایی که به HTTP میره رو هم اندازه می گیره. HTTP در واقع یه پروتکل انتقاله و هر زمان کاربر یه درخواستی داره و پاسخ از سمت سرور ارسال میشه، پروتکل HTTP هم راه اندازی میشه که می تونه روی سرعت سایت تاثیر منفی بذاره. بهترین ابزارهای تست سرعت در تشخیص مشکلات وب سایت به شما کمک میکنند. با تشخیص مشکلات و رفع آنها میتوانیم یک وب سایت سریع داشته باشیم.
رنگ نارنجی آن درصدی از کاربران را نشان میدهد که سرعت متوسطی را تجربه کردهاند. خب حالا که میدانیم چطور باید سرعت سایت را تست کنیم ببینیم از این گزارشها چه چیزی دستگیرمان میشود. از همین گزارشها میخواهیم بدانیم مشکل کجاست و همان را برطرف کنیم. کدهای اضافی و نامرتب مانند پیچوخمهایی هستند که مسیر فلش را کند میکنند. مطالعات نشان میدهند که فشردهسازی فایلهای CSS و JavaScript میتواند زمان بارگذاری را تا ۲۰٪ کاهش دهد. شما می توانید در مرورگر کروم به بخش Performance رفته و کلید های Ctrl + E را انتخاب کنید تا آنالیز این ابزار آغاز شود.
در این مقاله می خواهیم بهترین و گلچین ابزارهای تست سرعت سایت را معرفی کنیم که با کمک این ابزارها می توانید مشکلات مربوط به سرعت را برطرف نمایید و به رشد رتبه وبسایت خودتان در نتایج گوگل کمک کنید. چرا؟ چون سرور تست سرعت داخل ایرانه، هاست شما هم داخل ایرانه و از همه مهمتر کاربرهای شما هم داخل ایران هستن. بهینهسازی سرعت سایت میتواند تأثیرات مثبتی بر تجربه کاربری، سئو، نرخ تبدیل، عملکرد در موبایل و هزینههای سرور داشته باشد. بنابراین، مهم است که مالکان وبسایتها و توسعهدهندگان به بهبود سرعت سایت خود توجه ویژهای داشته باشند. شاید در پایان مقالهای که درباره معرفی ابزارهای تست سرعت سایت است، دیدن چنین تیتری عجیب باشد. برای مثال سایتی مثل دیجیکالا که در سئو وضعیت مطلوبی دارد نتوانسته امتیاز مناسبی را از ابزارها کسب کند.
اما خب در هر حال با این اینترنت کند در ایران، نمیتوان هم انتظار داشت که در تمامی معیارهای Core Web Vitals بهترین نمرات را دریافت کنید. اگر هدفتان از استفاده از ابزارها این است که نقاط ضعف سایتتان را به دست بیاورید و آنها را از بین ببرید، خب این سایت خیلی برایتان کاربردی نخواهد بود. اما خب اگر هدفتان این است که ببینید وب سایتتان در کشورهای مختلف با چه سرعتی بارگذاری میشود، این انتخاب خوبی خواهد بود. اما خوبی این ابزار این است که با یک کلیک به شما نشان میدهد سرعت سایتتان در چندین کشور جهان، چطور به نظر میرسد. در واقع این بخش به شما اجازه میدهد بدون نیاز به یک ابزار اضافه، روند بارگذاری صفحه را مشاهده کرده و از یکسری جزئیاتش اطلاعاتی به دست بیاورید. اگر اندازه صفحه برایتان کوچک است میتوانید آن را کوچک و بزرگ کنید اما خب برای استفاده کامل از این ابزار تست سرعت، باید کمی زبان انگلیسی بدانید.
با قابلیت Lazy Load یا بارگذاری تنبل؛ تنها رسانههایی بارگذاری میشوند که در دیدرس کاربر هستند. یعنی اگر کاربر در ابتدای صفحه قرار داشته و تصویری در انتهای صفحه وجود داشته باشد، آن تصویر تا زمانی که کاربر به آن بخش از صفحه برسد دانلود نخواهد شد. هنگامی که مرورگر میخواهد یک صفحه را در حالت عادی باز کند، مجبور است تمام فایلهای موجود در آن را دانلود کرده و نمایش دهد. اما معمولاً مرورگر شما صرفاً در حال نمایش بخش کمی از آن صفحه است. یعنی در قدم اول، نیازی به دانلود محتوای بصری (تصاویر و فیلمها) موجود در بخشهای پایینتر صفحه نخواهید داشت. قابلیت کش یا Caching به فرآیند ذخیرهسازی فایلهای مختلف از جمله اسناد CSS و JavaScript و تصاویر و فونتها در مرورگر کاربر گفته میشود.
در نسخه پریمیوم ابزار WebPageTest امکان ضبط ویدئو، غیر فعال کردن جاوا اسکریپت و نادیده گرفتن گواهی SSL وجود دارد. گزارشات ارائه شده در نسخه پریمیوم موارد شامل جزئیات بیشتری از عملکرد وب سایت است. همچنین راههای بهتری در زمینه بهبود سرعت وب سایت پیش پای شما گذاشته خواهد شد. اطلاعات مهم در تجزیه و تحلیل وب سایت به شکل نمودار نمایش داده میشوند. در کنار نمودارها، اطلاعات کاملی از بهترین روشهای بهینه سازی وب سایت وجود دارد. اطلاعات مربوط به بهینه سازی وب سایت در سه بخش سئو، امنیت و دسترسی قابل دسته بندی است.
در بخشهای بعد با جزئیات کامل درباره این گزارش و نحوه استفاده از آن برای افزایش و بهینه سازی سرعت سایت توضیح دادیم. خب حالا از کجا بفهمیم سایت ما به اندازه کافی سریع است؟ با تست سرعت سایت اما از راه درستش. CDN مانند بزرگراهی است که فلش برای حرکت سریعتر به مقصد انتخاب میکند. این شبکه با توزیع محتوای سایت از سرورهای نزدیکتر به کاربر، زمان بارگذاری را به حداقل میرساند. اگر سری به شبکه های اجتماعی و انجمن ها و فروم های مختلفی بزنید می توانید نظرات کاربران در مورد سرعت یک هاست را بخوانید.
در این تست فقط اعداد مربوط به تست انجام شده در آن لحظه اعلام میشود. به همین دلیل امکان دارد در هربار تستی که انجام میدهید اعداد نمایش داده شده متفاوت باشد. این شاخص برحسب زمان گزارش میشود و مدت زمان بارگذاری کامل وبسایت را نشان میدهد. این زمان ممکن است از تجربه خودتان طولانیتر باشد چون جی تی متریکس در این شاخص زمانی را در نظر میگیرد که صفحه به طور کامل بارگذاری شده و تا ۲ ثانیه هیچ ارتباطی با اینترنت برقرار نکند. یعنی امکان دارد وبسایتی در ظاهر کامل بارگذاری شده باشد اما همچنان در حال دریافت فایل یا ارتباط با سرور باشد.
اگر مایلید که سرعت سایت شما از ایران بررسی شود که دقیق تر نشان داده شود می توانید از سایت wakav.ir برای بررسی سرعت لود سایت استفاده کنید. این سایت مانند جی تی متریکس سایت شما را بررسی می کند و علت کندی سایت شما را لیست می کند. از بهترین ابزارهای اندازه گیری سرعت لود شدن سایت، می توان به GTmetrix اشاره کرد. این وبسایت بر اساس استانداردهای پیج اسپید و شاخص YSlow امتیازی از A تا F به سایت شما می دهد. گزارش جی تی متریکس در 6 بخش مختلف شامل موارد PageSpeed، YSlow، نمودار آبشاری، محور زمانی بارگذاری، ویدئو و تاریخچه به شما ارائه می شود.
گفتیم که برای دریافت و نمایش یک صفحه سایت، مرورگر کاربر در حال ارسال و دریافت پیامهای مختلف است. هر چقدر سرور ما در پاسخگویی به این پیامها سرعت عمل بیشتری داشته باشد، قاعدتاً باعث افزایش سرعت سایت خواهد شد. همانطور که فهمیدید، کاربران پس از یک بار دانلود فایلهایی که معمولاً تغییر پیدا نکرده یا فرکانس تغییر آنها بسیار زیاد است، در مواقع دیگر، آنها را از محل ذخیره سازی خود میخواند. به این صورت نیاز به دانلود بخش قابل توجهی از فایلها کاهیش پیدا کرده و سرعت سایت افزایش پیدا میکند. درحالی که اولویت ما همیشه نسخه موبایل وبسایت است، GTmetrix با در نظرگرفتن نسخه دسکتاپ نشان داده که فاصله زیادی تا یک ابزار ایدهآل برای سئو دارد. بالاتر گفتم که سرچ کنسول مدتی است گزینهای با اسم Core Web Vitals را اضافه کرده.
بهترین مکان برای قرار دادن این فایلها، قبل از تگ در صفحه html است. برای فعالسازی قابلیت Expire Header در سیستمهای مدیریت محتوای مختلف، افزونههایی وجود دارد. اما اگر نمیخواهید از افزونه استفاده کنید، با قرار دادن کد زیر در فایل .htaccess این قابلیت را برای انواع فرمتهای فایل تعریف کنید. اگر از CMSها برای مدیریت سایت خود استفاده میکنید؛ استفاده از قالبها و افزونههای استاندارد میتواند خیالتان را از بابت این گزینه راحت کند. پس همواره سعی کنید از ابزارهای استاندارد و معتبر در سایت خود استفاده کنید.
این ابزار بر اساس شاخصهایی مانند حجم صفحه، تعداد درخواستها، DOM (Document Object Model)، ایرادات جاوا اسکریپت و CSS و پیکربندی سرور، از A تا F به وبسایت امتیاز میدهد. Yellow Lab Tools یک ابزار تست عملکرد و کیفیت وبسایت است که اطلاعات فراوان و برخی ویژگیهای منحصر به فرد را ارائه میدهد که در سایر ابزارهای تست سرعت وبسایتها وجود ندارد. WebPagetest هم جزو ابزارهای رایگان سنجش سرعت سایت هست که خدمات مختلف و منحصربهفردی رو به کاربران خودش ارائه میده. این ابزار تست سرعت سایت به کاربران خودش اجازه میده تا از طریق مرورگرهای مختلف سایت رو تست کنند یا از طریق مکانهای مختلف مانیتورینگ لازم رو انجام بدن. این موضوع برای وب سایتهای چند زبانه که کاربران مختلف از کشورها، فرهنگها و دستگاهها و مرورگرهای مختلف دارند خیلی حیاتیه.
همچنین این امکان را به شما میدهد تا گزارش کار سرعت سایت خود را به شکل فایل CSV خروجی بگیرید. با ثبتنام و دریافت یک حساب کاربری رایگان میتوانید وضعیت وبسایتتان را از هفت موقعیت جغرافیایی مختلف ارزیابی کنید. علاوه بر این، امکان انتخاب نوع مرورگر (کروم یا فایرفاکس) و نوع اینترنت مورد استفاده نیز وجود دارد. جی تی متریکس GTmetrix یکی از قدرتمندترین و معروفترین ابزارهای تست سرعت سایت است. این ابزار تحلیل سرعت، کاربری بسیار سادهای دارد و کار با آن برای شما خیلی راحت است.
در صورتی که از کشورهای مختلفی بازدید کننده دارید، بهتر است سرعت لود شدن سایتتان را از سرورهای قرار گرفته در موقعیت های مختلف اندازه گیری کنید. به این ترتیب می توانید عملکرد سایتتان را در موقعیت های مختلف بسنجید. برای اینکه از نتیجه تست سرعت لود سایتتان اطمینان حاصل کنید، بهتر است حداقل 3 بار تست سرعت را تکرار کنید. در نهایت می توانید با توجه به میانگین آنها به این نتیجه برسید که سرعت لود شدن سایت شما در چه وضعیتی قرار گرفته است. گوگل رسما اعلام کرد که بهینه بودن سرعت وبسایت توی افزایش رتبه سایت بین نتاریج جستجو تاثیرگذار هست.
میانگین زمانی است که طول میکشد تا یک بخش از محتوا (مثلاً یک تصویر) بهصورت قابل فهم نمایش داده شود. جی تی متریکس یک رتبهبندی براساس حروف لاتین (A, B, C ,...) هم به این درصد اضافه کرده است. هرچقدر هم سایت شما در سیستم یا موبایل خودتان سریع باز شود به این معنی نیست که هیچ مشکلی ندارد. قابلیتی به نام Hotlink Protection در سرویسهای هاستینگ وجود دارد که به کمک آن خواهید توانست جلوی استفاده غیر مجاز از پهنای باند خود را بگیرید. فایلهای جاوا اسکریپت را نیز میتوان به همین شکل با هم ترکیب کرد. اما بعد از ۷ روز باید یک آدرس اختصاصی مانند myshop.ir برای سایتتون انتخاب کنین.
اگر میخواهید سایتتان مانند فلش، سریع و مؤثر باشد و در دنیای وب به یک قهرمان واقعی تبدیل شوید، RGB اینجا است تا به شما کمک کند. ما با تخصص در افزایش سرعت سایت و خدمات حرفهای در طراحی سایت، به شما امکان میدهیم سایتی بهینه، زیبا و سریع داشته باشید. اگر یک سایت فروشگاهی دارید سرعت اهمیت زیادی پیدا می کند و تست سرعت هاست بسیار مهم است. برای سایت های فروشگاهی باید هاستی انتخاب کنید که پاسخگوی نیاز کاربران شما باشد. هاست ووکامرس، مخصوص فروشگاههای اینترنتی ساخته شده با وردپرس و افزونه ووکامرس است و با توجه به اینکه منابع مورد نیاز هاست ووکامرس پیش بینی شده این نوع هاست مناسب سایت های فروشگاهی وردپرسی است.
این در حالی است که سایر ابزار ها نمی توانند به صورت همزمان سرعت لود سایت شما را در موقعیت های جغرافیایی مختلف بسنجند. همانطور که میدانید، یک صفحه تا زمانی که کامل بارگذاری شود، مراحل مختلفی را پشت سر میگذارد. گوگل تکتک این مراحل را بررسی میکنید و با توجه به اطلاعاتی که از آنالیز خودش و گزارش مرورگرهای کاربران بهدست آورده، سرعت سایت شما را اندازه میگیرد. دومین تاثیر سرعت سایت روی سئو در مرحله ایندکس کردن اتفاق میافتد. وقتی رباتهای گوگل صفحهای از وبسایت شما را کشف میکنند یا خودتان وجود سایت و صفحهای جدید را به گوگل اطلاع میدهید، رباتهای بررسی کننده صفحه به سراغش میآیند. قرار نیست هر ربات گوگل چند دقیقه برای بررسی و ذخیره کردن محتوای یک صفحه وقت بگذارد.
خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری